Συνταγή : Δέσποινα Καπετανιά
Μερίδες : για 4-5 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Ημέρα προβολής : 10.03.15 Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
Υλικά
- 4 κομμάτια συκώτι
- 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
- 500 γρ. λευκό κρασί
- 2 σφην. κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι-λεμόνι Kalamata Papadimitriou
- 4-5 κ.σ. μέλι ανθέων
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 5-6 φύλλα φασκόμηλου
- Aλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
- Μαρινάρουμε τα κομμάτια συκώτι με την κρέμα βαλσαμικού και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Έπειτα τα στραγγίζουμε, τα αλατίζουμε και τα ψήνουμε στο τηγάνι με βούτυρο, μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Σβήνουμε με το λευκό κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε το μέλι, το ξύσμα από το πορτοκάλι και το λεμόνι, τα φύλλα φασκόμηλου, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε το συκώτι, περιχύνουμε με τη σάλτσα και γαρνίρουμε με φασκόμηλο.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου