ΜΕΝΟΥ

Pages

Συκώτι μοσχαρίσιο με κρέμα βαλσάμικου




Σκέτο όνειρο










Συνταγή : Δέσποινα Καπετανιά
Μερίδες : για 4-5 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 4 κομμάτια συκώτι
  • 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
  • 500 γρ. λευκό κρασί
  • 2 σφην. κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι-λεμόνι Kalamata Papadimitriou
  • 4-5 κ.σ. μέλι ανθέων
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 5-6 φύλλα φασκόμηλου
  • Aλάτι-πιπέρι


Εκτέλεση
  • Μαρινάρουμε τα κομμάτια συκώτι με την κρέμα βαλσαμικού και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Έπειτα τα στραγγίζουμε, τα αλατίζουμε και τα ψήνουμε στο τηγάνι με βούτυρο, μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Σβήνουμε με το λευκό κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
  • Προσθέτουμε το μέλι, το ξύσμα από το πορτοκάλι και το λεμόνι, τα φύλλα φασκόμηλου, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Σερβίρουμε το συκώτι, περιχύνουμε με τη σάλτσα και γαρνίρουμε με φασκόμηλο.

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου