ΜΕΝΟΥ

Pages

Κοτόπουλο στήθος γεμιστό με μοτσαρέλα & σαλάμι αέρος



Μία διαφορετική πρόταση για κοτόπουλο που δεν πι να χάσετε.











Συνταγή : Πέτρος Βρυώνης
Μερίδες : 
Απαιτούμενος Χρόνος :  1 ώρα περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Ημέρα προβολής : 25.03.15



Υλικά
  • 1 στήθος κοτόπουλου (με την πέτσα)
  • 30 γρ. σαλάμι αέρος Ferrano Ιfantis
  • 30 γρ. λιαστή ντομάτα
  • 50 γρ. τυρί Arla Mozzarella
  • 6 ντοματίνια
  • 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κλων. θυμάρι
  • Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
  • Αφαιρούμε από το κοτόπουλο την πέτσα και την ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανή.
  • Ανοίγουμε το στήθος κοτόπουλου στη μέση και το χαράζουμε. Έπειτα τοποθετούμε το κοτόπουλο πάνω σε διάφανη μεμβράνη και το χτυπάμε ελαφρά για να ανοίξει. Αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε για λίγα λεπτά να μαριναριστεί.
  • Κόβουμε το σαλάμι αέρος και τη λιαστή ντομάτα σε λεπτές φέτες.
  • Γεμίζουμε το φιλέτο με τη μοτσαρέλα, το σαλάμι αέρος και τη λιαστή ντομάτα. Τυλίγουμε το κοτόπουλο σε ρολάκι, σαν καραμέλα, και σφραγίζουμε τις άκρες.
  • Ρίχνουμε το ρολάκι σε νερό που βράζει για 25-30 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος. Αφού βράσει το κοτόπουλο το αποσύρουμε από το νερό και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ελαιόλαδο και βούτυρο, βάζουμε το ρολάκι κοτόπουλο και το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.
  • Αφαιρούμε το ρολό, προσθέτουμε στο τηγάνι το κρασί, για να δημιουργήσουμε μία σάλτσα. Ρίχνουμε το θυμάρι και το ζωμό κοτόπουλου και το αφήνουμε μέχρι να πάρει μία βράση. Δένουμε τη σάλτσα με το βούτυρο και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Σερβίρουμε το γεμιστό ρολό κομμένο σε φέτες. Γαρνίρουμε με φύλλα ρόκας. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τη σάλτσα και τριμμένη πέτσα κοτόπουλου

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου