ΜΕΝΟΥ

Pages

Πένες με φρέσκια ντομάτα, σκόρδο και μοτσαρέλα



Αφιερωμένη στους λάτρεις των ζυμαρικών











Συνταγή : cookbox.gr
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 15 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 10 ντομάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
  • 100 ml. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι το χυμό του
  • Αλάτι κατά βούληση
  • 500 γρ. πένες
  • 150 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε κύβους
  • 8 φύλλα βασιλικού χοντροκομμένα


Εκτέλεση
  • Ξεφλουδίζουμε και χοντροκόβουμε τις ντομάτες. Τις στραγγίζουμε από τα υγρά τους και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το σκόρδο, το ½ ελαιόλαδο, το χυμό λεμόνι και αλατίζουμε.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βάζουμε να βράσουν οι πένες ώστε να γίνουν al dente ή σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
  • Στραγγίζουμε τις πένες και τις βάζουμε στην πιατέλα που θα σερβίρουμε. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τη σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε γαρνίροντας με μοτσαρέλα και τα φύλλα βασιλικού.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου