ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπαβαρουάζ γιαούρτι με μέλι & Ελληνικό καφέ από τον Ανδρέα Λαγό


Ο Ανδρέας Λαγός μας βάζει για τα καλά σε ανοιξιάτικο κλίμα!










Συνταγή : Ανδρέας Λαγός
Μερίδες : για 8 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 30΄, 6 ώρες ψυγείο
Βαθμός Δυσκολίας :  Μέτρια.


Υλικά
  • 6 φύλλα ζελατίνης 12 γρ.
  • 300 ml. κρέμα γάλακτος
  • 4 αβγά μόνο τους κρόκους
  • 100 γρ. καφέ ελληνικό (ρόφημα)
  • 40 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 7 κ.σ. μέλι 80γρ. για τη μους και 3κ.σ. για το σερβίρισμα
  • 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 225 γρ. μπισκότα πτι μπερ 1 πακέτο
  • 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη για το σερβίρισμα


Εκτέλεση
Για την μους γιαούρτι
  • Μουλιάζουμε τις ζελατίνες μέσα σε ένα μπολ με κρύο νερό για 10 λεπτά.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε ελαφριά σαντιγί και την φυλάμε στο ψυγείο, μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τους κρόκους, τη ζάχαρη και τον καφέ.
  • Ανακατεύουμε και στη συνέχεια τοποθετούμε το μπολ πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό και τα βάζουμε στη φωτιά (μπενμαρί).
  • Ανακατεύουμε συνέχεια το μείγμα αυγών πάνω στη φωτιά, μέχρι να πάρουν θερμοκρασία και να γίνουν μια αφράτη κρέμα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στο μίξερ και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για να πέσει η θερμοκρασία.
  • Συγχρόνως ζεσταίνουμε το μέλι ελαφρώς και στη συνέχεια προσθέτουμε τις ζελατίνες καλά στυμμένες και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσουν.
  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ και αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά-σιγά το γιαούρτι και το μέλι με τις λιωμένες ζελατίνες.
  • Μόλις ενωθούν τα υλικά, βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε τμηματικά την κρέμα γάλακτος από το ψυγείο, ανακατεύοντας απαλά, με τη βοήθεια μιας πλαστικής σπάτουλας, μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα.
  • Στη συνέχεια σπάμε σε μεγάλα κομμάτια τα πτι-μπερ, αφήνοντας 10 μπισκότα στην άκρη και τα προσθέτουμε στη μους,ανακατεύοντας τα πολύ καλά.
  • Καλύπτουμε μια μακρόστενη φόρμα με μεμβράνη εσωτερικά και αδειάζουμε την μους, απλώνοντας την ομοιόμορφα.
  • Καλύπτουμε την επιφάνεια με τα μπισκότα που κρατήσαμε, σκεπάζουμε με μεμβράνη την φόρμα και την βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες.

Για το σερβίρισμα
  • Βγάζουμε τη μους από το ψυγείο και την αναποδογυρίζουμε σε μιαπιατέλα.
  • Βγάζουμε την μεμβράνη, πασπαλίζουμε με τη σοκολάτα, περιχύνουμε με το μέλι και σερβίρουμε.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου