ΜΕΝΟΥ

Pages

Πιπεριές με ντομάτα



Ένα ορεκτικό που θα σας ενθουσιάσει.














Συνταγή : Κώστας Τσιγκας
Μερίδες : για 4-6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 20 λεπτά, μαγείρεμα 50 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 300 γρ. πιπεριές κέρατα πράσινες
  • 300 γρ. πιπεριές Φλωρίνης
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κονσέρβα ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. γλυκού ντοματοπελτέ
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο
  • 1 πιπεριά καυτερή μικρή ψιλοκομμένη
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
  • Καθαρίζουμε τις πιπεριές αφαιρώντας την κορυφή τους και απομακρύνοντας με κουταλάκι τα σπόρια τους. 
  • Τις σοτάρουμε σε τηγάνι με το ελαιόλαδο (εκτός από την καυτερή) μέχρι να ροδίσουν κι από τις δύο πλευρές. 
  • Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις κρατάμε σε πιάτο. 
  • Σοτάρουμε στο ίδιο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο για 8 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. 
  • Προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, το ξίδι, τη ζάχαρη, την καυτερή πιπεριά, το θυμάρι και ξαναβάζουμε τις πιπεριές. 
  • Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα. Σερβίρονται ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου