ΜΕΝΟΥ

Pages

Τάρτα με κρέμα και μούρα.


Τα λόγια είναι περιττά !!














Συνταγή : Cookbook.gr
Μερίδες : για 8 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 20 λεπτά, μαγείρεμα 35 λεπτά, αναμονή στο ψυγείο 2 ώρες.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
Για τη βάση
  • 90 γρ. βούτυρο ανάλατο (ή μαργαρίνη) σε μικρούς κύβους
  • 1 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
  • 3 κουτ. σούπας νερό
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για τη γέμιση
  • 1 φλιτζάνι τυρί κρέμα
  • 1/3 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος παγωμένη
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια μούρα ή βατόμουρα
  • 2 κουτ. σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 2 κουτ. σούπας λικέρ πορτοκάλι
  • 1 κουτ. σούπας κρασί μοσχάτο γλυκό

Eκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. 
  • Bάζουμε σε κατσαρολάκι που μπαίνει στον φούρνο το βούτυρο ή τη μαργαρίνη, το λάδι, το νερό, τη ζάχαρη και το αλάτι και το μεταφέρουμε στον ζεστό φούρνο για 15 λεπτά. 
  • Βγάζουμε το κατσαρολάκι από τον φούρνο και προσθέτουμε το αλεύρι. 
  • Aνακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα ζύμης που δεν κολλάει στα τοιχώματα του σκεύους. 
  • Mεταφέρουμε τη ζύμη σε φόρμα για τάρτα με αποσπώμενη βάση (25 εκατοστών περίπου) ή τη χωρίζουμε σε μικρότερα κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος της τάρτας που έχουμε. 
  • Την απλώνουμε με σπάτουλα σε όλη τη βάση. 
  • Mόλις κρυώσει η ζύμη, την πιέζουμε με τις άκρες των δακτύλων να ανέβει και να καλύψει τα τοιχώματα της ταρτιέρας. 
  • Tρυπάμε τη ζύμη με πιρούνι σε πολλά σημεία, ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά και την αφήνουμε να κρυώσει. 
Eτοιμάζουμε τη γέμιση: 
  • Bάζουμε το τυρί, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη σε μπολ και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να «σκληρύνουν».
  • Aπλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα με σπάτουλα πάνω στη βάση της τάρτας. Bράζουμε τη
  • μαρμελάδα, το λικέρ και το κρασί σε κατσαρολάκι για λίγα λεπτά μέχρι να συμπυκνωθεί το μείγμα σε 3 κουταλιές περίπου. 
  • Aναμειγνύουμε ελαφρά το μείγμα της μαρμελάδας και τα μούρα σε μπολ, τα απλώνουμε στην επιφάνεια της κρέμας και βάζουμε αμέσως την τάρτα στο ψυγείο. 
  • Tην αφήνουμε τουλάχιστον 2 ώρες, την ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου