ΜΕΝΟΥ

Pages

Χταπόδι με μελιτζάνες και πατάτες


Μια διαφορετική συνταγή από την Πελοπόννησο και συγκεκριμένα από το Κρανίδι.









Συνταγή : Cookbox.gr
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  90 περίπου λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.



Υλικά
  • 1 χταπόδι περίπου 2 κιλά
  • 5 μελιτζάνες τσακώνικες
  • 5 πατάτες
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 5 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 220 ml. ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση
  • Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε κομματάκια το χταπόδι. Το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι ώστε να στραγγίξει καλά από τα νερά.
  • Εν το μεταξύ καθαρίζουμε τις μελιτζάνες από τα κοτσάνια τις πλένουμε τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις κόβουμε σε 3-4 κομμάτια, ανάλογα με το μέγεθος τους. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε 3-4 κομμάτια.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μισό ελαιόλαδο να κάψει καλά και τηγανίζουμε ελαφριά τις πατάτες και τις μελιτζάνες τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και στη συνέχεια προσθέτουμε το χταπόδι να σοταριστεί και αυτό, και μετά από 2-3 λεπτά ρίχνουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα φύλλα δάφνης. Βάζουμε τις μελιτζάνες και τις πατάτες πάνω από το χταπόδι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας ώστε να βράσει το φαγητό μας σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να έχει μαλακώσει το χταπόδι μας και να έχει δέσει η σάλτσα. Είναι πιθανό να χρειασθεί στο ενδιάμεσο να προσθέσουμε λίγο νερό.
  • Σερβίρουμε το φαγητό μας σε βαθιά πιατέλα.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου