ΜΕΝΟΥ

Pages

Χταπόδι ξιδάτο


Ωραίος μεζές για ούζο ακόμη και σκέτο χωρίς ελαιόλαδο

Μπορούμε το ξιδάτο χταπόδι να το φτιάξουμε μέρες νωρίτερα και να το διατηρήσουμε σε ένα βάζο με ξύδι. Όταν θέλουμε να το σερβίρουμε το βγάζουμε από το ξύδι μερικές ώρες νωρίτερα και το περιχύνουμε με ελαιόλαδο και ρίγανη.





Συνταγή : Cookbox.gr
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  60 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 χταπόδι περίπου 2 κιλά
  • 5 κ.σ. ξίδι για το σερβίρισμα ή όσο επιθυμούμε
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή ολόκληρους κόκκους πιπεριού
  • 1 κ.γ. ξερή ρίγανη για το σερβίρισμα ή όσο επιθυμούμε

Εκτέλεση
  • Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά το χταπόδι (για οδηγίες πατήστε εδώ) και το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τα νερά του. Προσθέτουμε 2 φύλλα δάφνης και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ή αν θέλετε μερικούς ολόκληρους κόκκους πιπεριού.
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να μαλακώσει.
  • Συνήθως το χταπόδι βγάζει τόσο νερό που δεν χρειάζεται να προσθέσουμε εμείς νερό, στην περίπτωση που όχι, προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό. Όταν μαλακώσει το αποσύρουμε από τη φωτιά και αν θέλουμε αφαιρούμε τις πέτσες.
  • Το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το τοποθετούμε στην πιατέλα που θα το σερβίρουμε.
  • Το περιχύνουμε με ελαιόλαδο, ρίγανη και ξύδι και το ξιδάτο χταπόδι μας είναι έτοιμο.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου