ΜΕΝΟΥ

Pages

Μιλφειγ με τυρί κρέμα & σιρόπι καφέ



Μία γλυκιά πρόταση που θα σας ξετρελάνει.








Συνταγή : Δέσποινα Καπετανιά
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
Για τα φύλλα:
  • 4 φύλλα κρούστας
  • 100 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 100 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. ζάχαρη

Για την κρέμα:
  • 500 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla 16% λιπαρά
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 σφην. λικέρ πικραμύγδαλο
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος Αrla

Για το σιρόπι καφέ:
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. νερό
  • 3 κ.σ. σκόνη στιγμιαίου καφέ

Εκτέλεση
  • Τρίβουμε στο μούλτι τα αμύγδαλα.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με τα τριμμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε. Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο.
  • Απλώνουμε το πρώτο φύλλο κρούστας, το βουτυρώνουμε με ένα πινέλο και πασπαλίζουμε με τα τριμμένα αμύγδαλα και τη ζάχαρη.
  • Επαναλαμβάνουμε για άλλα 3 φύλλα.
  • Βάζουμε τα φύλλα στο ψυγείο για 1 ώρα, μέχρι να παγώσει το βούτυρο.
  • Στη συνέχεια τα βγάζουμε και τα κόβουμε στο σχήμα που θέλουμε.
  • Έπειτα τα ψήνουμε στους 150 βαθμούς, για 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Για το σιρόπι καφέ:
  • Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό και τη ζάχαρη, τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση, για 10 λεπτά και μόλις αρχίσουν να δένουν, προσθέτουμε τον καφέ. 
  • Βράζουμε για ακόμα 2 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να γίνει το σιρόπι καφέ.

Για την κρέμα
  • Χτυπάμε με το μίξερ το φρέσκο τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και το λικέρ πικραμύγδαλο, μέχρι να ενωθούν. 
  • Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. 
  • Προσθέτουμε στην κρέμα τυριού, τη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά.
 
  • Σερβίρουμε βάζοντας στρώσεις, εναλλάξ, από κρέμα και φύλλο. 
  • Περιχύνουμε με το σιρόπι καφέ και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου