ΜΕΝΟΥ

Pages

Σπαγγέτι με «ζωντανή» σάλτσα ντομάτας

Απλή και γρήγορη συνταγή για τους φίλους των ζυμαρικών.












Συνταγή : Μάκης Γεωργιάδης
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 15 λεπτά, μαγείρεμα 10 λεπτά.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Yλικά
  • 500 γρ. σπαγγέτι Νο 6
  • αλάτι χοντρό
Για τη σάλτσα
  • 4 ντομάτες κομμένες σε μικρά καρεδάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σούπας βασιλικό πλατύφυλλο, σε κομματάκια
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμο χοντροκομμένο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι χοντρό, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • χαλούμι τριμμένο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
  • Βράζουμε τα μακαρόνια για 8-10 λεπτά με 2 κουταλιές χοντρό αλάτι. 
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας και τα αφήνουμε να μαριναριστούν. 
  • Oταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε, τα βάζουμε σε βαθιά πιατέλα, ρίχνουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. 
  • Πασπαλίζουμε με τριμμένο χαλούμι και πιπέρι. Σερβίρουμε αμέσως.

Tip: 
  • Tον βασιλικό, τον μαϊντανό και γενικά τα μυρωδικά πρέπει να τα κόβουμε με το χέρι γιατί η επαφή με τα μαχαίρια τα μαραίνει γρήγορα και δεν φαίνονται φρέσκα.


Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου