ΜΕΝΟΥ

Pages

Φασόλια γίγαντες πλακί

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Cookbox.gr
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : 90΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Συστατικά
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 220 ml. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 5 γρ. ζάχαρη ή 1 κ.γ.
  • 1 κουτί ντοματάκια αποφλοιωμένα
  • 500 γρ. φασόλια γίγαντες

Τρόπος Παρασκευής
  • Αφού έχουμε μουσκέψει τα φασόλια γίγαντες από το προηγούμενο βράδυ, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσουν για περίπου 3-4 λεπτά και τους αλλάζουμε το νερό.
  • Τα βάζουμε και πάλι στη φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε περίπου 2 ποτήρια του νερού, από το ζωμό τους, ώστε να το προσθέσουμε αργότερα στο φαγητό.
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μαϊντανό να σοταριστούν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι, τη ζάχαρη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για λίγα λεπτά.
  • Τοποθετούμε τους βρασμένα φασόλια γίγαντες σε ένα πυρέξ ή γάστρα ή ταψί, και τους περιχύνουμε από πάνω με τη σάλτσα που πρέπει να τους σκεπάζει.
  • Τους βάζουμε να ψηθούν σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να δημιουργηθεί από πάνω τους μια κρούστα. Στο ενδιάμεσο ανακατεύουμε το φαγητό μας 2-3 φορές. Αν χρειασθεί μπορούμε να προσθέσουμε στο φαγητό μας λίγο από το νερό που κρατήσαμε από τα βράσιμο των φασολιών, μιας και η σάλτσα πρέπει να παραμείνει αραιή μέχρι το τέλος του ψησίματος, αφού όταν το φαγητό μας κρυώσει πήζει.

Σημείωση
  • Μην ξεχάσουμε να βάλουμε τα φασόλια απο το προηγούμενο βράδυ να μουσκέψουν.
 
Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου