ΜΕΝΟΥ

Pages

Μεξικάνικα φασόλια με λουκάνικο

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Tina Webb
Μερίδες : Για 2-3 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Φοβερό, καθημερινό γεύμα, έτοιμο σε μόλις 20'

Συστατικά

  • 100 γρ. τσορίθο (πικάντικο ισπανικό λουκάνικο - σε ορισμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ και deli) ή χωριάτικο λουκάνικο της αρεσκείας μας σε λεπτές φέτες
  • 350 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας από βάζο (διαλέγουμε όποια μας αρέσει)
  • 400 γρ. κόκκινα φασόλια, έτοιμα βρασμένα από κονσέρβα, καλά ξεπλυμένα και στραγγισμένα
  • 1/2 κουτ. γλυκού τσίλι ή καυτερή πάπρικα σε σκόνη (ή όσο θέλουμε)
  • 1/2 - 1 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
  • αλάτι
  • 100 ml νερό

Για το σερβίρισμα

  • λίγο φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ρύζι μπασμάτι του 10λεπτου και γιαούρτι

Τρόπος παρασκευή

  • Κόβουμε το τσορίθο ή το χωριάτικο λουκάνικο της αρεσκείας μας σε λεπτές φέτες.
  • Σε ένα τηγάνι το σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
  • Ρίχνουμε την έτοιμη σάλτσα ντομάτας, τα κόκκινα φασόλια, το τσίλι ή την καυτερή πάπρικα, το κύμινο, αλάτι και το νερό.
  • Ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε για περίπου 8 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σκορπίζουμε λίγο κόλιανδρο ή μαϊντανό και σερβίρουμε.

Συνοδεύουμε με 

  • ρύζι μπασμάτι του 10λεπτου και γιαούρτι.

Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου