ΜΕΝΟΥ

Pages

Χταπόδι μακαρονάδα


Μια συνταγή από την πρώτη εγκυκλοπαίδεια «Καθημερινών Γεύσεων» - τα «Νηστήσιμα»- που θα σας ενθουσιάσει.










Συνταγή : Ευη Βουτσινά
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 20 λεπτά, μαγείρεμα 1 ώρα περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 1 χταπόδι περίπου 1 κιλό
  • 1 κιλό ξερά κρεμμύδια, σε φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού λάδι
  • 1 κρασοπότηρο λευκό, ξηρό κρασί
  • 1 ποτήρι πολτός ντομάτας
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 3 - 4 γαρίφαλα
  • μπόλικο μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κιλό μακαρόνια


Εκτέλεση
  • Καθαρίζουμε το χταπόδι αφαιρώντας το στόμα που βρίσκεται στη συμβολή των πλοκαμιών, καθώς και το περιεχόμενο της σακούλας. 
  • Το πλένουμε πάρα πολύ καλά και το κόβουμε σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια. 
  • Το βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά. 
  • Όλα τα υλικά θα αφήσουν τα υγρά τους, το χταπόδι το κόκκινο ζουμί του και στη συνέχεια θα εξατμιστούν. 
  • Όταν στεγνώσουν, ρίχνουμε το λάδι και τα τσιγαρίζουμε λίγο. Τα σβήνουμε με το κρασί. 
  • Όταν εξατμιστεί, προσθέτουμε την ντομάτα, την κανέλα, τα γαρίφαλα και μπόλικο πιπέρι. 
  • Αφήνουμε το φαγητό να βράσει και να μαλακώσει εντελώς το χταπόδι και να γίνει πηχτή η σάλτσα.
  •  Βράζουμε χωριστά τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το χταπόδι και τη σάλτσα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου