ΜΕΝΟΥ

Pages

Σουπιές στο τηγάνι με άρωμα σκόρδου



Μια υπέροχη συνταγή με σουπιές στο τηγάνι με μυρώδικα, σκόρδο και λεμονί.











Συνταγή : Cookbox.gr
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  45 περίπου λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 1000 γρ. Σουπιές μικρές
  • 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το τηγάνισμα
  • 300 ml. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα ή και περισσότερο
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση


Εκτέλεση
  • Καθαρίζουμε και πλένουμε (για οδηγίες πατήστε εδώ) τις σουπιές. Τις αφήνυμε να στραγγίξουν καλά και τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει αρκετό ελαιόλαδο, αλευρώνουμε τις σουπιές, τις τινάζουμε καλά για να φύγει το περιττό αλεύρι και τις ρίχνουμε λίγες λίγες στο καυτό λάδι να τηγανιστούν.
  • Όταν έχουν ροδίσει τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε σε μια πιατέλα, που πρώτα έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί κουζίνας, ώστε να απορροφήσει το περιττό λάδι από το τηγάνισμα.
  • Σε ένα άλλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτουμε το ψιλοκκομένο μαϊντανό και σκόρδο να σοταριστούν ελαφρία, προσθέτουμε τις σουπιές, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και 4-5 κ.σ. νερό. 
  • Χαμηλόνουμε τη θερμοκρασία στη φωτιά και αφήνουμε τις σουπιές να ψηθούν μέχρι να μαλακώσουν. Μπορούμε να προσθέσουμε νερό αν χρειαστεί.
  • Όταν έχουν μαλακώσει οι σουπιές, το φαγητό μας είναι έτοιμο και το σερβίρουμε μαζί με το ζουμί του σε μια πιατέλα.


Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου