ΜΕΝΟΥ

Pages

Φάβα με κρουτόν

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Cookbox.gr
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : 60΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Συστατικά
  • 500 γρ. φάβα
  • 3 κρεμμύδια ξερά κομμένα στα 4
  • 1800 ml νερό
  • 340 ml. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.γ. ξερή ρίγανη

  Τρόπος παρασκευής
  • Πλένουμε καλά τη φάβα τη στραγγίζουμε από τα νερά και τη βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει. Με ένα κουτάλι αφαιρούμε τον αφρό που δημιουργείται κατά το βρασμό της φάβας, και στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμύδια, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το μισό από το ελαιόλαδο.
  • Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε τη φάβα να βράσει καλά. Όταν είναι έτοιμη μπορούμε να χτυπήσουμε τη φάβα στο μπλέντερ ώστε να γίνει αλοιφή και η φάβα μας είναι έτοιμη.
  • Στο μεταξύ μπορούμε να ετοιμάσουμε τα σπιτικά κρουτόν. Παίρνουμε ψωμί μπαγιάτικο ή ψωμί του τοστ και το κόβουμε σε μικρούς κύβους, περίπου τον 2x2 εκ. 
  • Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο να κάψει καλά και τοποθετούμε μέσα τα κυβάκια ψωμιού να τηγανιστούν καλά. Όταν αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα είναι έτοιμα. 
  • Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο που πρώτα έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν.
  • Σερβίρουμε τη φάβα σε βαθιά σαλατιέρα, πασπαλίζουμε με ρίγανη και από πάνω ρίχνουμε τα κρουτόν και χυμό λεμονιού.

Tip
  • Η συνταγή μπορεί να γίνει και με κουκιά ή αρακά. Αν επιλέξουμε κουκιά, τα βάζουμε σε κρύο νερό από το προηγούμενο βράδυ, τα ξεφλουδίζουμε και στη συνέχεια τα μαγειρεύουμε όπως ακριβώς και τη φάβα.

Πηγή - www.cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου