ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπούτι αρνίσιο ριγανάτο



Αρνίσιο μπούτι, τι καλύτερο για το Κυριακάτικο τραπέζι σας













Συνταγή : Cookbook.gr
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 10 λεπτά, μαγείρεμα 2 ώρες & 30 λεπτά.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 μπούτι αρνίσιο ξεκοκαλισμένο
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξηρή
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη φρέσκια
  • 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
  • 2 λεμόνια (τον χυμό των δύο και το ξύσμα από το ένα)
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. 
  • Βάζουμε τη ρίγανη, το ελαιόλαδο, το κύμινο, τη μουστάρδα, το δεντρολίβανο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού σε μπολ και τα ανακατεύουμε καλά. 
  • Αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας παντού και το αλείφουμε εσωτερικά με το μείγμα των μυρωδικών. 
  • Το τυλίγουμε καλά και το δένουμε με σπάγκο κουζίνας σε τρία με τέσσερα σημεία. 
  • Το αλείφουμε και εξωτερικά με τα μυρωδικά. 
  • Απλώνουμε το κρεμμύδι σε ένα ταψί και πάνω του τοποθετούμε το κρέας. 
  • Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και βάζουμε το κρέας στον φούρνο. 
  • Το ψήνουμε με το αλουμινόχαρτο για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά και στη συνέχεια το αφαιρούμε. 
  • Βάζουμε στο ταψί 1 φλιτζάνι κρασί. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη μία ώρα. 
  • Βγάζουμε το κρέας από τον φούρνο, το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 8 λεπτά και το σερβίρουμε αφού αφαιρέσουμε με μαχαίρι τον σπάγκο.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου