ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαλάτα ρόκα με μπλέ τυρί Δανίας και αποξηραμένα σύκα.

Μία σαλάτα όνειρο για το μεσημεριανό σας τραπέζι.









Συνταγή : Πέτρος Βρυώνης
Μερίδες : 
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Ημέρα προβολής : 25.03.15

Υλικά
  • 1 ματσ. ρόκα
  • 1 γαλλικό μαρούλι
  • 100 γρ. Μπλε τυρί Δανίας Castello Danablu
  • 4 αποξηραμένα σύκα
  • 15 γρ. κάσιους
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 6 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού σύκο Kalamata Papadimitriou
  • Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
  • Πλένουμε καλά τη ρόκα και το γαλλικό μαρούλι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. 
  • Κόβουμε τα αποξηραμένα σύκα σε λεπτές φέτες. 
  • Στη συνέχεια κόβουμετο μπλε τυρί Δανίας σε μικρά ζαράκια προσέχοντας να μην θρυμματιστεί. (Μπορούμε να το βάλουμε στην κατάψυξη για λίγο για να κόβεται πιο εύκολα). 
  • Κόβουμε με το χέρι και βάζουμε σε ένα μπολ τη ρόκα και το γαλλικό μαρούλι. 
  • Προσθέτουμε τα αποξηραμένα σύκα και το μπλε τυρί Δανίας. 
  • Για την αρωματική βινεγκρέτ, βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο και την κρέμα βαλσαμικού με σύκο και χτυπάμε με ένα σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 
  • Στο τέλος, με ένα μαχαίρι κόβουμε σε κομμάτια τα κάσιους πασπαλίζουμε τη σαλάτα και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ.

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου