ΜΕΝΟΥ

Pages

Σκορδαλιά με πατάτες



Μία κλασική συνταγή ιδικά για την 25 Μαρτίου











Συνταγή : Cookbox.gr
Μερίδες : 
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 50 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 6 πατάτες (περίπου 1 κιλό)
  • 5 σκελίδες σκόρδου
  • 2 λεμόνια το χυμό τους
  • 225 ml. ελαιόλαδο
  • Αλάτι κατά βούληση

Εκτέλεση
  • Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσουν καλά μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε από το νερό τις ξεφλουδίζουμε και βγάζουμε ότι στίγματα μπορεί να έχουν.
  • Περνάμε τις πατάτες από μήλο λαχανικών ώστε να γίνουν πουρές και το τοποθετούμε στο μίξερ. Θέτουμε το μίξερ σε λειτουργία και προσθέτουμε το σκόρδο που έχουμε περάσει από την πρέσα σκόρδου ή που έχουμε κοπανήσει στο γουδί μαζί με το αλάτι.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το λεμόνι και το ελαιόλαδο εναλλάξ.
  • Μπορείτε να αντικαταστήσουμε το λεμόνι με ξύδι.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου