ΜΕΝΟΥ

Pages

Ψητά αυγά με γλυκοπατάτα και μοτσαρέλα



Ένας μοναδικός συνδυασμός γεύσεων που θα σας ενθουσιάσει.









Συνταγή : Cookbox.gr
Μερίδες : για 2 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  40 περίπου λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 γλυκοπατάτα
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 1/4 κ.γ. πάπρικα προαιρετικά
  • 60 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη ή κάποιο άλλο τυρί που να λιώνει εύκολα
  • 4 αβγά



Εκτέλεση
  • Τρυπάμε την γλυκοπατάτα αρκετές φορές σε όλη της την επιφάνεια. Την βάζουμε σε ένα ταψάκι και την ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για μισή περίπου ώρα, μέχρι να μαλακώσει. Βγάζουμε την πατάτα απο το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει. Την κόβουμε σε λεπτές φετούλες. Μπορουμέ να την ξεφλουδίσουμε ή να την αφήσουμε έτσι.
  • Αφήνουμε το φούρνο να δουλέυει σε υψηλή θερμοκρασία για το γκρίλ, με τη σχάρα του φούρνου στη μεσαία θέση.
  • Αλείφουμε ενα ταψάκι με λάδι και τοποθετούμε εκεί τις φέτες της γλυκοπατάτας έτσι ώστε να καλύψουν τον πάτο του ταψιού.
  • Σπάμε τα αυγά πάνω στις φέτες της γλυκοπατάτας, πασπαλίζουμε με το τυρί, με αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα.
  • Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 3-4 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθούν τα αυγά και να λιώσει το τυρί.
  • Σερβίρουμε όσο το φαγητό είναι ακόμη ζεστό. Μπορούμε να συνοδεύσουμε με λίγη κέτσαπ.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου