menu22

Μοσχάρι με δαμάσκηνα στην κατσαρόλα

Μοσχαράκι κοκκινιστό, μία συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.








Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 4-5 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 1/2 κιλό μοσχάρι (κιλοττο, μπούτι η σπάλα) κομμένο σε μεσαία κομμάτια
  • 1φλιτζανι ελαιόλαδο
  • 700γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα
  • 2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά σούπας μέλι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 6-8 κόκκοι μπαχάρι
  • 1 ξυλαράκι κανέλας
  • 1φλιτζάνι κοκκινο κρασί
  • ½ πολτός ντομάτας
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το μπαχάρι και την κανέλα, για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Μόλις μαραθεί το κρεμμύδι, προσθέτουμε το κρέας και το ροδίζουμε από όλες τις πλευρές. 
  • Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τον πολτό ντομάτας, το μέλι, τη δάφνη, και ζεστό νερό ίσα να σκεπάσει το κρέας. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 1/3 της έντασης. Α
  • φήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τα δαμάσκηνα. 
  • Σιγοβράζουμε το φαγητό για άλλα 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα δαμάσκηνα και να πήξει η σάλτσα

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου