ΜΕΝΟΥ

Pages

Λαζάνια με κολοκυθάκια και τυριά

Δοκιμάστε νέες γεύσεις στη κουζίνα σας με έντονη μυρωδιά και νοστιμιά







Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 35΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
Για τα λαζάνια
  • 50 γραμμάρια φέτα κομμένη σε κομματάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4 κουταλιές της σούπας σταφίδες ξανθές
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 1/2 κουτί ψιλοκομμένο ντοματάκι
  • 1/2 φλιτζάνια μαϊντανό
  • αλάτι , πιπέρι
  • 1 κουτί λαζάνια
  • 4-5 μελιτζάνες χωρίς την φλούδα κομμένες σε κύβους
  • 5 μεγάλα κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
  • 100 γραμμάρια ρεγκάτο τριμμένο
  • 100 γραμμάρια ανθότυρο κομμένο σε κύβους

Για τη σάλτσα
  • 1/2 κουτί χυμό ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 ποτηράκι κρασί λευκό
  • 1/2 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια

Εκτέλεση
Για τα λαζάνια
  • Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένα νερό βράζουμε τα λαζάνια για 5 λεπτά ίσα – ίσα να είναι λίγο μαλακά αλλά όχι και τελείως σκληρά. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε μια πιατέλα και τα λαδώνουμε καλά ένα - ένα για να μη κολλήσουν μεταξύ τους.
  • Έπειτα σε ξύλο κοπής κόβουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια σε μικρούς κύβους και τηγανίζουμε ελαφρά. Μπορείτε και να τις ψήσετε στον φούρνο για 10 λεπτά στους 180 στον αέρα.
  • Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο και προσθέτουμε τα ντοματάκια, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε για 2-3 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
  • Ρίχνουμε μετά τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τις σταφίδες ανακατεύουμε για λίγο.
  • Μόλις μισό κρυώσει, ρίχνουμε το αυγό χτυπημένο, τα τυριά, την φρυγανιά και τον μαϊντανό και τα ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.

Για τη σάλτσα
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι και σβήνουμε με το κρασί.
  • Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και προσθέτουμε τα ντοματάκια και τον χυμό ντομάτας. Βράζουμε την σάλτσα μας για 10 λεπτά.
  • Έχουμε γεμίσει τα κανελόνια μας και τα στρώνουμε σε πυρέξ το ένα δίπλα στο άλλο.
  • Περιχύνουμε με την σάλτσα και ρίχνουμε νερό αν χρειάζεται έτσι ώστε να σκεπαστούν τα κανελόνια και από πάνω πασπαλίζουμε με τυρί.
  • Κλείνουμε με αλουμινόχαρτο το πυρέξ πολύ καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω και κάτω για 30 λεπτά.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου