menu22

Λιγκουίνι με θαλασσινά

Φανταστικός συνδυασμός ζυμαρικών με θαλασσινά για ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα.











Συνταγή : Νίκη Μηταρέα.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 500 γρ. λινγκουίνι
  • 400 γρ. μύδια με το κέλυφος
  • 300 γρ. κυδώνια
  • 400 γρ. αχηβαδάκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • 3 ντομάτες κομμένες σε κύβους
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κλωναράκια ρίγανη φρέσκια
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 πιπερίτσα καυτερή
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

Eκτέλεση
  • Πλένουμε με άφθονο νερό όλα τα θαλασσινά. Σοτάρουμε σε τηγάνι με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε την πιπερίτσα και τα θαλασσινά, αφήνουμε για 4 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τη ρίγανη, και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Bράζουμε τα λινγκουίνι σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente (να κρατάνε). Σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε αμέσως με τη σάλτσα. Pαντίζουμε με μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου