menu22

Πάστα Φλώρα με καρυδένια ζύμη και μαρμελάδα σύκο

Ένα κλασικό γλύκισμα που σίγουρα όλοι έχουμε δοκιμάσει.












Συνταγή :  Εύη Παπαδοπούλου.
Μερίδες : Για 8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 50΄, Αναμονή 1 ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 180 γρ. βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουτ. γλυκού κοφτό μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1 πρέζα γαρίφαλο
  • 2 αβγά
  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. καρυδόψιχα αλεσμένη
  • 250 γρ. μαρμελάδα σύκο

Eκτέλεση
  • Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτα, για 10 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά, και στη συνέχεια την κανέλα, το γαρίφαλο και τα καρύδια. Ενσωματώνουμε στο μείγμα το αλεύρι και πλάθουμε όλα τα υλικά μαζί. Τυλίγουμε τη ζύμη σε διαφανή μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για1 ώρα τουλάχιστον. 
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ανοίγουμε τη μισή ζύμη σε φύλλο πάχους 1,5 εκ., πάνω σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια. Απλώνουμε το φύλλο σε ελαφρά βουτυρωμένη φόρμα για τάρτα με διάμετρο 24-26 εκ. Πλάθουμε την υπόλοιπη ζύμη σε κορδόνια και κολλάμε ένα από αυτά γύρω από τη βάση. 
  • Στρώνουμε στη βάση τη μαρμελάδα. Τοποθετούμε σταυρωτά τα κορδόνια στην επιφάνεια και τα πιέζουμε να κολλήσουν στην πλαϊνή ζύμη.Ψήνουμε για 45-50 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε να κρυώσει προτού σερβίρουμε.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου