menu22

Φοκάτσια με ελιές

Μία αυθεντική Ιταλική συνταγή στο τραπέζι σας.







Συνταγή : Newsbeast
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  Προετοιμασία 15΄, Αναμονή 60΄ περίπου, Ψήσιμο 25΄ περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 450 γραμμάρια αλεύρι
  • 2 κουταλάκια τσαγιού ξερή μαγιά
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια τσαγιού χονδρό αλάτι
  • 1 κούπα ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 3 κλαδάκια δενδρολίβανο
  • 1 1/4 κούπα χλιαρό νερό
  • Μισή κουταλιά σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση
  • Ανακατεύετε σε ένα μπολ το χλιαρό νερό, την ζάχαρη, 2 κουταλιές ελαιόλαδο και την μαγιά και αφήνετε για 5 λεπτά να αφρίσει η μαγιά.
  • Σε άλλο μπολ, κοσκινίζετε το αλεύρι και προσθέτετε το μισό αλάτι. Ρίχνετε την μαγιά και ζυμώνετε το μείγμα για 10 λεπτά περίπου.
  • Στη συνέχεια βάζετε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, την σκεπάζετε και την αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 40 περίπου λεπτά.
  • Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και λαδώνετε ένα ταψάκι.
  • Πατάτε την ζύμη να ξεφουσκώσει και την αδειάζετε από το μπολ σε αλευρωμένη επιφάνεια.
  • Την ζυμώνετε για 2 - 3 λεπτά, την βάζετε στο ταψάκι και την πατάτε με τα δάχτυλα να απλώσει.
  • Σκεπάζετε και αφήνετε πάλι σε ζεστό μέρος για 15 λεπτά. Με τα δάχτυλα πιέζετε την επιφάνεια σε διάφορα σημεία για να κάνετε βαθουλώματα.
  • Αλείφετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, πασπαλίζετε το υπόλοιπο αλάτι και προσθέτετε το δεντρολίβανο. Πιέζετε τις ελιές μέσα στη ζύμη.
  • Ψήνετε τη φοκάτσια στον προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά περίπου.

Πηγή - Newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου