menu22

Ψαρονέφρι με φρέσκο κρεμμυδάκι και μάραθο

Με αφράτο πιλαφάκι και μια πράσινη σαλάτα με σταφίδες και αμύγδαλα, καβουρδισμένα έχουμε ένα πλήρες γεύμα για όλη την οικογένεια.






Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Μαγείρεμα 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 800 γρ. ψαρονέφρι, κομμένο σε φέτες πάχους περίπου 1,5 εκ.
  • το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 5 - 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 μάτσο μάραθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ή 1 κουτ. σούπας μαραθόσπορος, κοπανισμένος
  • 2 καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή, κοπανισμένη
  • 1 κουτ. γλυκού σκόνη τζίντζερ
  • 50 ml σάλτσα σόγιας, κατά προτίμηση βιολογική
  • 100 ml λευκό κρασί, ξηρό
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα της αρεσκείας μας
  • 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα λαδιού σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, το μάραθο, το τζίντζερ και τη ρίγανη, για περίπου 4 - 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα λαχανικά, αλλά να παραμείνουν τραγανά.
  • Τα αδειάζουμε μαζί με το λάδι σε ένα σκεύος και τα αφήνουμε στην άκρη, μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
  • Αλατοπιπερώνουμε το κρέας. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε την υπόλοιπη ποσότητα ελαιολάδου σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το χοιρινό για περίπου 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε τα σοταρισμένα λαχανικά με τα μυρωδικά στο τηγάνι και ανακατεύουμε απαλά, για περίπου 1 - 2 λεπτά, μέχρι να ζεσταθούν καλά.
  • Παράλληλα, σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τη μουστάρδα, το λεμόνι, τη σόγια σος και 3 κουτ. σούπας νερό και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να αναμειχθούν. Περιχύνουμε το ψαρονέφρι με το μείγμα της μουστάρδας, ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε για περίπου άλλα 1 - 2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν οι γεύσεις και να ολοκληρωθεί το μαγείρεμα του κρέατος.

Στο ποτήρι μας
  • Δοκιμάστε ένα Ροδίτη, ένα Σαββατιανό, ένα χαρμάνι με Ασύρτικο.

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου