menu22

Πίτσα με ρεβιθάλευρο, ντομάτα και μπέικον

Μία διαφορετική πίτσα που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει.











Συνταγή : Κώστας Τσίγκας.
Μερίδες : Για 1 πίτσα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  Προετοιμασία 40΄, μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
Για τη ζύμη
  • 1 φλιτζάνι ρεβιθάλευρο (φαρινάτα)
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ. σούπας αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 2 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
  • 1/2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
Για τη γέμιση
  • 100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι ντομάτα ψιλοκομμένη, στραγγισμένη
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα χοντροτριμμένη
  • 1/2 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Eκτέλεση
  • Βάζουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα συστατικά της ζύμης εκτός από το νερό και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το νερό σιγά σιγά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα παχύρρευστο μείγμα που να θυμίζει κρέμα γάλακτος. Σκεπάζουμε το μείγμα και το αφήνουμε σκεπασμένο για 30 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Βάζουμε ένα πολύ ρηχό ταψί για πίτσα, μέσα στον φούρνο μέχρι να κάψει. Το βγάζουμε και απλώνουμε πάνω του 2 κουταλιές ελαιόλαδο. 
  • Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο ταψί και περιχύνουμε την επιφάνειά του με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Βάζουμε το ταψί ξανά στον φούρνο και ψήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να αρχίσει να ροδίζει η βάση της πίτσας. Στο μεταξύ, σοτάρουμε το μπέικον ελαφρά σε στεγνό τηγάνι.
  • Βγάζουμε την πίτσα από τον φούρνο και τη σκεπάζουμε με τα συστατικά της γέμισης. Τη βάζουμε πάλι στον φούρνο και την ψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί καλά και να έχει ψηθεί η πάνω πλευρά της. Αν θέλουμε, τα τελευταία λεπτά βάζουμε τον φούρνο στην ένδειξη «μόνο επάνω αντίσταση». 
  • Βγάζουμε την πίτσα από τον φούρνο και την κόβουμε σε κομμάτια αμέσως. Την αφήνουμε 5 λεπτά και σερβίρουμε.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου