menu22

Βίδες ολικής με καβούρι και κολοκυθάκια

Μοναδική συνταγή για να φτιάξετε τα ζυμαρικά σας.












Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 400 γρ. βίδες ολικής αλέσεως
  • 4 κουτ. σούπας αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας ψίχουλα ψωμιού
  • 4 κολοκυθάκια μικρά κομμένα σε ζουλιέν
  • 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
  • 1 ματσάκι βασιλικό
  • 2 κονσέρβες καβούρι στραγγισμένες
  • 4 κουτ. σούπας λάδι
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λάιμ
  • 1 λάιμ (το ξύσμα του)
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
  • Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις βίδες σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Σουρώνουμε και τις κρατάμε ζεστές. Στο μεταξύ, τσιγαρίζουμε στο λάδι τα κολοκυθάκια, το σκόρδο, τα αμύγδαλα και τα ψίχουλα για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε τον μισό βασιλικό χοντροκομμένο, το καβούρι, τον χυμό και το ξύσμα του λάιμ. Ανακατεύουμε καλά με τις βίδες, πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο βασιλικό και σερβίρουμε.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου