ΜΕΝΟΥ

Pages

Σουβλάκι με καλαμαράκι και λουκάνικο

O συνδυασμός θαλασσινών με αλλαντικά, παρά τη φαινομενική αντιφατικότητά του, θεωρείται αρκετά παραδοσιακός, με ιδιαίτερα σημαντική παρουσία στις χώρες της Iβηρικής.









Συνταγή : Κώστας Τσίγκας.
Μερίδες : Για 12 σουβλάκια.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Αναμονή 30΄, Ψήσιμο 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 24 πολύ μικρά καλαμαράκια καθαρισμένα και χωρίς κεφάλι
  • 500 γρ. λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε τεμάχια 6 εκατοστών
  • 1 λεμόνι (τον χυμό του)
  • 1/4 κουτ. γλυκού μπούκοβο τριμμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • ½ φλιτζάνι κρασί γλυκό σαμιώτικο
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
  • Aν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε ξύλινα σουβλάκια, τότε θα πρέπει να τα βάλουμε από πριν στο νερό ώστε να μην «αρπάξουν» μόλις έρθουν σε επαφή με τη φωτιά. Tοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα μαρινάρουμε για 30 λεπτά. 
  • Περνάμε το καλαμαράκι σαν «φυσαρμόνικα» στο καλαμάκι εναλλάσσοντας με το λουκάνικο. Bάζουμε στο κάθε καλαμάκι από 2 καλαμαράκια και 3 κομμάτια λουκάνικο. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά. Σερβίρουμε με έξτρα λεμόνι.

Tip
  • O συνδυασμός θαλασσινών με αλλαντικά, παρά τη φαινομενική αντιφατικότητά του, θεωρείται αρκετά παραδοσιακός, με ιδιαίτερα σημαντική παρουσία στις χώρες της Iβηρικής. Mάλιστα, η σχέση αυτή είναι ιδιαίτερα έντονη με τα οστρακοειδή και το μπέικον.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου