
Συνταγή : Νίκη Μηταρέα.
Μερίδες : Για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Yλικά
- 8 φιλετάκια αντζούγιας
- 4 φέτες ψωμί πολύσπορο
- 2 φλιτζάνια ντομάτα κομμένη σε κύβους
- 4 κουτ. σούπας pesto βασιλικού
- 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- φύλλα βασιλικού για γαρνίρισμα
Eκτέλεση
- Λιώνουμε μέσα σε μπολ τα 4 φιλέτα αντζούγιας με πιρούνι, προσθέτουμε το pesto βασιλικού και τη μαγιονέζα και αναμειγνύουμε. Ζεσταίνουμε τις φέτες ψωμιού σε φρυγανιέρα και μόλις είναι έτοιμες, τις αλείφουμε με το μείγμα.
- Προσθέτουμε επάνω σε κάθε φέτα ψωμιού από ένα φιλετάκι αντζούγιας. Ρίχνουμε και τους κύβους ντομάτας, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού.
Tip
- Μπορούμε να ενισχύσουμε το πιάτο με ψιλοκομμένο φινόκιο ή φύλλα από αντίβ.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου