menu22

Μπουτάκι αρνίσιο με γιαούρτι και τζίντζερ


Λαχταριστό μπουτάκι για το κυριακάτικο σας τραπέζι.











Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Αναμονή 8-10 ώρες, Μαγείρεμα 90΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.



Υλικά
  • 1 μπουτάκι αρνίσιο ή κατσικίσιο γύρω στα 2 κιλά
  • 1 κουτ. σούπας σπόρους μουστάρδας
  • 2 κουτ. γλυκού σπόρους κόλιαντρο
  • 1 κουτ. γλυκού σπόρους κάρδαμο
  • 1 κουτ. σούπας κύμινο
  • 1/2 κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 1 κουτ. σούπας αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας τζίντζερ τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
Για το ντιπ
  • 300 γρ. γιαούρτι
  • 2 κουτ. σούπας τζίντζερ τριμμένο
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
 
Eκτέλεση
  • Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τους σπόρους της μουστάρδας και του κόλιαντρου μέχρι να ελευθερωθούν τα αρώματά τους. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα κοπανάμε στο γουδί μαζί με το κάρδαμο, το κύμινο, τον κουρκουμά και το αλάτι μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε καλά. 
  • Αλείφουμε το μπουτάκι με το μισό μείγμα των μπαχαρικών και αφήνουμε όλο το βράδυ στο ψυγείο να μαριναριστεί. Το βγάζουμε από το ψυγείο και το αφήνουμε μια ώρα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1,5 ώρα περίπου. 
  • Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τα υπόλοιπα υλικά του και σερβίρουμε το μπουτάκι με το γιαούρτι και το υπόλοιπο μείγμα μπαχαρικών.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου