
Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : Για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περιπου 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 κοτόπουλο (ζητάμε από το χασάπη να μας το κόψει και να μας το χτυπήσει για σχάρα)
- ½ φλιτζάνι τσαγιού χυμό από λεμόνι ( χρειάζεται να στύψουμε ένα λεμόνι)
- ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας δενδρολίβανο
- 1 κουταλιά της σούπας βασιλικό
- 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι
- 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
- 4 σκελίδες σκόρδο ( θα τις πολτοποιήσουμε)
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Το κοτόπουλο πρέπει να είναι κομμένο από το χασάπη, να έχει αφαιρεθεί ο λαιμός και οι άκρες από τις φτερούγες και να είναι χτυπημένο ώστε να έχει σπασμένο το κόκαλο του στήθους και να είναι πλακέ.
- Αρχικά, βάζουμε το λεμόνι, το σκόρδο, τη ρίγανη, το δενδρολίβανο, το θυμάρι, το βασιλικό και το ελαιόλαδο σε ένα μικρό βάζο, τα ανακατεύουμε και τα χτυπάμε ώστε να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.
- Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα σκεύος και ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα με τα μυρωδικά, φροντίζοντας να πάει παντού.
- Το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο να μαριναστεί και να απορροφήσει τα υλικά για 12 ώρες τουλάχιστον.
- Όταν το βγάλουμε από το ψυγείο και πριν το βάλουμε να ψηθεί πρέπει να το αφήσουμε να ξεπαγώσει, θα χρειαστεί μισή ώρα τουλάχιστον μέχρι να ξεπαγώσει.
- Μπορούμε επίσης, πριν το βάλουμε στη σχάρα να το σκουπίσουμε με ένα απορροφητικό χαρτί, θα έχει πάρει τη νοστιμιά των υλικών.
- Τοποθετούμε το κοτόπουλο στη σχάρα και το ψήνουμε για 15 λεπτά.Στη συνέχεια το γυρίζουμε από τη άλλη πλευρά και το ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.
- Τσεκάρουμε ένα είναι ψημένο κόβοντας το με ένα μαχαίρι σε ένα σημείο στο οποίο το κρέας έχει πάχος. Αν το χρώμα του είναι άσπρο και όχι ροζ ή κόκκινο και τα υγρά που βγαίνουν είναι διάφανα το κοτόπουλο έχει ψηθεί.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου