menu22

Κοτόπουλο στα κάρβουνα

Λαχταριστό και ζουμερό κοτόπουλο στη σχάρα για το μεσημεριανό σας







Συνταγή : sidagi.gr
Μερίδες : Για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περιπου 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 κοτόπουλο (ζητάμε από το χασάπη να μας το κόψει και να μας το χτυπήσει για σχάρα)
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού χυμό από λεμόνι ( χρειάζεται να στύψουμε ένα λεμόνι)
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας δενδρολίβανο
  • 1 κουταλιά της σούπας βασιλικό
  • 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
  • 4 σκελίδες σκόρδο ( θα τις πολτοποιήσουμε)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση
  • Το κοτόπουλο πρέπει να είναι κομμένο από το χασάπη, να έχει αφαιρεθεί ο λαιμός και οι άκρες από τις φτερούγες και να είναι χτυπημένο ώστε να έχει σπασμένο το κόκαλο του στήθους και να είναι πλακέ.
  • Αρχικά, βάζουμε το λεμόνι, το σκόρδο, τη ρίγανη, το δενδρολίβανο, το θυμάρι, το βασιλικό και το ελαιόλαδο σε ένα μικρό βάζο, τα ανακατεύουμε και τα χτυπάμε ώστε να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.
  • Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα σκεύος και ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα με τα μυρωδικά, φροντίζοντας να πάει παντού.
  • Το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο να μαριναστεί και να απορροφήσει τα υλικά για 12 ώρες τουλάχιστον.
  • Όταν το βγάλουμε από το ψυγείο και πριν το βάλουμε να ψηθεί πρέπει να το αφήσουμε να ξεπαγώσει, θα χρειαστεί μισή ώρα τουλάχιστον μέχρι να ξεπαγώσει.
  • Μπορούμε επίσης, πριν το βάλουμε στη σχάρα να το σκουπίσουμε με ένα απορροφητικό χαρτί, θα έχει πάρει τη νοστιμιά των υλικών.
  • Τοποθετούμε το κοτόπουλο στη σχάρα και το ψήνουμε για 15 λεπτά.Στη συνέχεια το γυρίζουμε από τη άλλη πλευρά και το ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.
  • Τσεκάρουμε ένα είναι ψημένο κόβοντας το με ένα μαχαίρι σε ένα σημείο στο οποίο το κρέας έχει πάχος. Αν το χρώμα του είναι άσπρο και όχι ροζ ή κόκκινο και τα υγρά που βγαίνουν είναι διάφανα το κοτόπουλο έχει ψηθεί.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου