ΜΕΝΟΥ

Pages

Ροσμπίφ



Μία σπιτική συνταγή για όλη την οικογένεια.













Συνταγή : Κώστας Τσίγκας
Μερίδες : για 4-6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 10 λεπτά, μαγείρεμα 3 ώρες.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1-1½ κιλό μοσχαράκι κιλότο
  • 2 κουτ. σούπας λάδι
  • 4 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες
  • 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 1 κουτ. γλυκού αλεύρι
  • 1/2 κουταλάκι θυμάρι
  • 1/2 φλιτζάνι ζωμό κρέατος
  • αλάτι, πιπέρι 


Eκτέλεση
  • Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο μία ώρα πριν ξεκινήσουμε το μαγείρεμα. 
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. 
  • Kάνουμε μικρές σχισμές στο κρέας και βάζουμε μέσα τα σκόρδα. Στη συνέχεια, το αλείφουμε με το λάδι, αλατοπιπερώνουμε και το δένουμε σε 3-4 σημεία με σπάγκο. 
  • Τοποθετούμε το κρέας σε μια σχάρα πάνω από ταψί. Αν έχει λίπος, βάζουμε την πλευρά με το λίπος προς τα πάνω. 
  • Το ψήνουμε για μισή ώρα και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 120°C. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 2½ ώρες. 
  • Βγάζουμε το κρέας από τον φούρνο και ρίχνουμε στο ταψί το αλεύρι, το κρασί, το θυμάρι και τον ζωμό κρέατος. 
  • Ξύνουμε με σπάτουλα τη βάση του ταψιού, δυναμώνουμε τη θερμοκρασία στους 220°C και αφήνουμε τα υγρά στο ταψί να μαγειρευτούν για 15 λεπτά. 
  • Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και σουρώνουμε τα υγρά σε κατσαρολάκι. 
  • Τα βράζουμε για μερικά λεπτά μέχρι να δέσουν ελαφρώς και σερβίρουμε αμέσως το κρέας μαζί με τη σάλτσα του.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου