ΜΕΝΟΥ

Pages

Κεφτέδες γαλοπούλας με καρότο και πάπρικα


Μια συνταγή για κεφτέδες που πρέπει να δοκιμάσετε.











Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 20΄, αναμονή 1 ώρα, ψήσιμο 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.



Υλικά
  • 600 γρ. κιμάς από γαλοπούλα, περασμένος μία φορά από τη μηχανή και πολύ κρύος
  • 1 ξερό κρεμμύδι, λιωμένο στο μούλτι
  • 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης, μουσκεμένη σε νερό και στυμμένη
  • 2 ασπράδια αυγών χτυπημένα σε ελαφριά μαρέγκα
  • 2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 2/3 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο, κατά βούληση
  • 2 καρότα, ψιλοτριμμένα

Σάλτσα
  • 200 γρ. γιαούρτι light
  • 2 κ.σ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • αλατοπίπερο, κατά βούληση

Εκτέλεση
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, το ψωμί, τα ασπράδια, τα μυρωδικά, την πάπρικα και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. 
  • Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε λίγο ακόμη. 
  • Στύβουμε ελαφρώς με τις παλάμες μας τα καρότα (πάνω από μπολ, ώστε να μαζέψουμε το χυμό τους) και τα προσθέτουμε στο μείγμα. 
  • Ζυμώνουμε καλά, βρέχοντας τα χέρια μας συχνά με κρύο νερό. 
  • Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα ακουμπάμε σε λαδωμένο ταψί. 
  • Τα βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά ή στη συντήρηση για 1 ώρα, να σφίξουν. 
  • Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο στους 220° C. 
  • Ψήνουμε στη μεσαία σκάλα για 12 - 15 λεπτά, γυρνώντας τα στα 10 λεπτά. 
  • Τα βγάζουμε σε πιατέλα. Δεν πετάμε τα υγρά του ταψιού.

Σάλτσα:  
  • Ρίχνουμε τα υγρά του ταψιού στο μούλτι, προσθέτουμε τα υλικά της σάλτσας και το χυμό του καρότου που κρατήσαμε και χτυπάμε για 1 λεπτό. 
  • Σερβίρουμε τους κεφτέδες με τη σάλτσα.

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου