ΜΕΝΟΥ

Pages

Χορτόπιτα με μυρωδικά


Μία νηστίσιμη πίτα για την Μεγάλη Εβδομάδα που θα σας ενθουσιάσει.












Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Μερίδες : για 6-8 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 40΄, μαγείρεμα 1 ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 1 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μυρώνια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι καυκαλήθρες ψιλοκομμένες
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη ζύμη
  • 500 γρ. αλεύρι
  • λίγο αλάτι
  • λίγο χλιαρό νερό
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι

Eκτέλεση
  • Ετοιμάζουμε μια σφιχτή ζύμη με το αλεύρι, το αλάτι, λίγο χλιαρό νερό και το ξίδι. 
  • Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά και χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 κομμάτια. 
  • Πλάθουμε στρογγυλές πιτούλες. 
  • Ενώνουμε πρώτα τις 3 πιτούλες, τοποθετώντας τη μία πάνω στην άλλη, αφού τις αλείψουμε με λάδι. 
  • Πιέζουμε να ενωθούν οι πίτες καλά και τις ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο με τον πλάστη. 
  • Κάνουμε άλλο ένα χοντρό φύλλο με τις υπόλοιπες πιτούλες. 
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. 
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση
  • Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα χόρτα μέχρι να μαραθούν καλά. 
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε.
 ¤ ¤ ¤ ¤
  • Στρώνουμε σε λαδωμένο στρογγυλό ταψί το πρώτο φύλλο ώστε να καλυφθεί ο πάτος και τα πλαϊνά. 
  • Απλώνουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο. 
  • Διπλώνουμε τις άκρες και ρίχνουμε λίγο λάδι από πάνω. 
  • Χαράσσουμε σε κομμάτια προσέχοντας να μη φτάσει το μαχαίρι μέχρι κάτω. 
  • Ψήνουμε την πίτα για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου