ΜΕΝΟΥ

Pages

Ομελέτα στον φούρνο με μανιτάρια και πιπεριές

Τι να κάνετε το μπαγιάτικο ψωμί.


Το ξεχασμένο ψωμί που μπαγιατεύει και πετιέται χωρίς κανέναν απολύτως λόγο. Αγοράζω όλα αυτά τα λαχταριστά καρβελάκια, αλλά τυχαίνει (μια στο τόσο) να τα ξεχνάω και μετά άντε να το φας το ψωμί όταν έχει γίνει σκληρό σαν κούτσουρο. Για την μούχλα που πιάνει, ας μην το συζητήσουμε. Και μετά το πετάς. Κρίμα δεν είναι;

Εκτός από αυγόφετες λοιπόν, σκέφτηκα ένας ακόμα τρόπο με τον οποίο μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το ξερό ψωμί της 4ης ή της 5ης μέρας. Με μια ομελέτα στον φούρνο. Ναι αμέ!



Συνταγή : in whirl of inspiration
Μερίδες : για 2 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1/2 μπαγιάτικη μπαγκέτα (ή οποιοδήποτε άλλο είδος ψωμιού)
  • 3 αυγά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 8-10 μεσαία μανιτάρια
  • 100 γρ. φέτα
  • ελαιόλαδο
  • δεντρολίβανο
  • άνηθος
  • αλατοπίπερο


Εκτέλεση
  • Σπάστε το ψωμί σε κομμάτια (βρέξτε το λίγο αν είναι πολύ ξερό και σκληρό και δεν μπορείτε να το σπάσετε). Βάλτε τα κομμάτια σε ένα ταψάκι. 
  • Ψιλοκόψτε τις πιπεριές και τα μανιτάρια. 
  • Χτυπήστε τα 3 αυγά, ρίξτε μέσα τα λαχανικά, το λάδι και τα μπαχαρικά και περιχείστε τα κομμάτια ψωμιού με το μείγμα. 
  • Ψήστε στους 180C για 20-30 λεπτά. 
  • Όταν η ομελέτα ροδοψηθεί από πάνω και φουσκώσει, βγάλτε την έξω και τρυπήστε την με μια οδοντογλυφίδα. Εάν μείνει στεγνή, το φαγητό είναι έτοιμο.
  •  Πασπαλίστε την με λίγη φέτα, αφήστε την για άλλα 10 λεπτά στον φούρνο και βουαλά. 
  • Καλή όρεξη!

Πηγή - inwhirlofinspiration.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου