ΜΕΝΟΥ

Pages

Χταπόδι βραστό



Μία νηστίσιμη πρόταση που πρέπει να δοκιμάσετε.










Συνταγή : Cookbox.gr
Μερίδες : για 2 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • χταπόδι 1 κιλό
  • 225 ml. ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 3 κ.σ. ξίδι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 2 κ.γ. ξερή ρίγανη

Εκτέλεση
  • Πλένουμε καλά το χταπόδι και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία χωρίς να προσθέσουμε νερό (προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε λίγο ρύζι). Νερό θα προσθέσουμε μόνο στην περίπτωση που έχει πιει όλα τα νερά του και το χταπόδι μας δεν έχει βράσει καλά.
  • Μόλις έχει ολοκληρωθεί το βράσιμο του το αποσύρουμε από τη φωτιά και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το τοποθετούμε στο σκεύος που θα το σερβίρουμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα αναδευτήρα το λάδι, το ξύδι, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το πιπέρι και τη ρίγανη και περιχύνουμε το χταπόδι.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου