ΜΕΝΟΥ

Pages

Γαριδομακαρονάδα με λευκό κρασί και σπανάκι

Γαριδομακαρονάδα, ένας γευστικός συνδυασμός που δεν μπορείτε να ξεχάσετε.












Συνταγή :  Δημήτρης Ανδρέου
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 20΄, μαγείρεμα 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 πακέτο πένες
  • 500 γρ. γαρίδες μεγάλες
  • 500 γρ. σπανάκι φρέσκο πλυμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι (τον χυμό και το ξύσμα του)
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση
  • Ξεφλουδίζουμε τις γαρίδες ωμές και αφαιρούμε το μαύρο αντεράκι με οδοντογλυφίδα. 
  • Βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό. Σουρώνουμε και τις διατηρούμε ζεστές. 
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή κατσαρόλα και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με το σκόρδο και τις καθαρισμένες γαρίδες για 2-3 λεπτά. 
  • Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να μαραθεί. 
  • Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί για 10 λεπτά. 
  • Προσθέτουμε την κρέμα και τον μαϊντανό, σβήνουμε με το λεμόνι και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις πένες να πάρουν μια βράση μαζί με τη σάλτσα και να ανακατευτούν καλά. 
  • Σερβίρουμε τη γαριδομακαρονάδα με λίγο ξύσμα λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tips: 
  • Μπορούμε να βράσουμε λίγο τα κελύφη από τις γαρίδες και να πάρουμε τον ζωμό για να βράσουμε τις πένες. Δεν βρήκατε καλές γαρίδες; Πάρτε καραβίδες ή καλαμαράκια, που θα κόψετε σε ροδέλες. Και, βέβαια, άλλη γεύση έχει το φρέσκο μαλάκιο και άλλη το κατεψυγμένο.



Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου