ΜΕΝΟΥ

Pages

Salsa Verde


Μια κλασσική πικάντικη σάλτσα.










Συνταγή : Cookbox.gr
Μερίδες : 
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.



Υλικά
  • 400 γρ. πράσινες ντοματούλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 πιπεριές jalapeno
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι 1 κ.γ.
  • 30 ml. ελαιόλαδο


Εκτέλεση
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε τις ντομάτες, το σκόρδο και τις Jalapenos πιπεριές και τις σκεπάζουμε με νερό. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι οι ντομάτούλες να αρχίσουν να αλλάζουν χρώμα από φωτεινό πράσινο σε πιο σκούρο και να μαλακώσουν. Αυτό θα γίνει περίπου μέσα σε 10 λεπτά. Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τα υλικά μας από το τηγάνι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το κόλιανδρο και αλάτι και αλέθουμε τα υλικά μας μέχρι να γίνουν πουρές.
  • Στη συνέχεια ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μέτριο τηγάνι μέχρι να κάψει και ρίχνουμε μέσα τη σάλτσα από τον επεξεργαστή τροφίμων και αφήνουμε να μαγειρευτεί ενώ ανακατεύουμε κατά διαστήματα, μέχρι η σάλτσα μας να πήξει ελαφρά περίπου για 8 λεπτά.
  • Η σάλτσα μας είναι έτοιμη να τη σερβίρουμε μαζί με τα νάτσος μας.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου