ΜΕΝΟΥ

Pages

Λιβανέζικο μουχαλέμπι με ροδόνερο



Μία συνταγή από τον μοναδικό Στέλιο Παρλιάρο που θα σας ξετρελάνει.









Συνταγή : Στέλιος Παρλιάρος
Μερίδες : για 4-5 μερίδες
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.

Ημέρα προβολής : 25.04.2015


Υλικά
Για την κρέμα

  •  200 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά ARLA
  •  400 γρ. γάλα
  •  120 γρ. ζάχαρη
  •  40 γρ. κορν φλάουρ
  •  60 γρ. νερό

Για το σιρόπι

  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. νερό
  • 1 κουτ. σούπας γλυκόζη
  • 30 γρ. ροδόνερο

 Για το γαρνίρισμα
  • σπόροι από 2 ρόδια
  • 50 γρ. αμύγδαλα λευκά καβουρδισμένα και χονδροκομμένα
  • 50 γρ. φιστίκι Αιγίνης ανάλατο
  • 50 γρ. κουκουνάρι


Εκτέλεση
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και την τοποθετούμε στη φωτιά. 
  • Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με το νερό. Μόλις το γάλα πάρει βράση, αδειάζουμε το κορν φλάουερ μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε γρήγορα με έναν αυγοδάρτη, έως ότου το μείγμα δέσει. 
  • Γεμίζουμε με την κρέμα 4-5 ποτήρια και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσουν για 2-3 ώρες τουλάχιστον. 
  • Για το σιρόπι βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη σε μία κατσαρόλα να βράσουν για ένα λεπτό. Το αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε το ροδόνερο. 
  • Γαρνίρουμε με καρπούς και σιρόπι.

Πηγή - Γλυκές Αλχημείες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου