ΜΕΝΟΥ

Pages

Κέικ ρολό με φράουλες

Ένα ιδιαίτερο κόκκινο κέικ με φράουλες, σερβιρισμένο σε ρολό.








Συνταγή : Μαγειρεύω οικονομικά
Μερίδες : 
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 4 αυγά
  • 170 γρ. ζάχαρη
  • 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 10 γρ. baking powder
  • 3 ml. χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο
  • 15 ml. νερό
  • 12 φράουλες
  • 450 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 10 ml. γρεναδίνη


Εκτέλεση
  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
  • Χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε τη ζάχαρη ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου 5 λεπτά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. 
  • Σταματάμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. 
  • Όταν ομογενοποιηθεί προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε λίγο ακόμα.
  • Παίρνουμε λίγο από το μίγμα και το ανακατεύουμε με το χρώμα ζαχαροπλαστικής.
  • Σε ένα ταψί βάζουμε μία λαδόκολλα.
  • Βάζουμε το κόκκινο μίγμα στη λαδόκολλα. Το βάζουμε στη κατάψυξη για περίπου 10 λεπτά. Όταν το βγάλουμε απλώνουμε επάνω το υπόλοιπο μίγμα θέλοντας να δώσουμε σχήμα 17x11x1 περίπου.
  • Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά. Όχι παραπάνω γιατί θα είναι δύσκολο να το τυλίξουμε.
  • Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα και όταν σφίξει προσθέτουμε τη γρεναδίνη. 
  • Ψιλοκόβουμε τις φράουλες και τις ανακατεύουμε με την κρέμα. 
  • Την βάζουμε στο ψυγείο. 
  • Μόλις βγει το παντεσπάνι το τυλίγουμε σε ρολό (κοιτάζοντας η πλευρά με το λογότυπο να είναι στο τέλος) και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Όταν κρυώσει ξετυλίγουμε, γεμίζουμε με την κρέμα και ξανατυλίγουμε.