Συνταγή : Μαγειρεύω οικονομικά
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 4 αυγά
- 170 γρ. ζάχαρη
- 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 10 γρ. baking powder
- 3 ml. χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο
- 15 ml. νερό
- 12 φράουλες
- 450 γρ. κρέμα γάλακτος
- 10 ml. γρεναδίνη
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
- Χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε τη ζάχαρη ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου 5 λεπτά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
- Σταματάμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Όταν ομογενοποιηθεί προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε λίγο ακόμα.
- Παίρνουμε λίγο από το μίγμα και το ανακατεύουμε με το χρώμα ζαχαροπλαστικής.
- Σε ένα ταψί βάζουμε μία λαδόκολλα.
- Βάζουμε το κόκκινο μίγμα στη λαδόκολλα. Το βάζουμε στη κατάψυξη για περίπου 10 λεπτά. Όταν το βγάλουμε απλώνουμε επάνω το υπόλοιπο μίγμα θέλοντας να δώσουμε σχήμα 17x11x1 περίπου.
- Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά. Όχι παραπάνω γιατί θα είναι δύσκολο να το τυλίξουμε.
- Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα και όταν σφίξει προσθέτουμε τη γρεναδίνη.
- Ψιλοκόβουμε τις φράουλες και τις ανακατεύουμε με την κρέμα.
- Την βάζουμε στο ψυγείο.
- Μόλις βγει το παντεσπάνι το τυλίγουμε σε ρολό (κοιτάζοντας η πλευρά με το λογότυπο να είναι στο τέλος) και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Όταν κρυώσει ξετυλίγουμε, γεμίζουμε με την κρέμα και ξανατυλίγουμε.
Πηγή - www.magirevoikonomika.gr