ΜΕΝΟΥ

Pages

Τηγανίτες κρεμμυδιού με ντιπ γιαουρτιού, αρωματισμένο με δυόσμο



Ένα ορεκτικό που θα σας ξετρελάνει.











Συνταγή : Cookbox.gr
Μερίδες : 
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.

Υλικά
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1/8 ματσάκι δυόσμο (1κ.γ.)
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 560 ml. Άλτις κλασικό (τα 500ml για το τηγάνισμα) και λίγο για το ντιπ
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 300 ml νερό
  • 1 φάκελο κρεμμυδόσουπα Knorr
  • 8 κρεμμύδια ξερά (700γρ.) κομμένα σε λεπτές φέτες και καλά στημένα για να φύγει το νερό τους
  • 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 αβγά
  • 1 κ.γ. ξερή ρίγανη
  • 1/2 κ.σ. κύμινο

Εκτέλεση
Για το ντιπ
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, το δυόσμο, το σκόρδο, λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι.Ανακατεύουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
  • Σε μία λεκάνη βάζουμε το χλιαρό νερό μαζί με την κρεμμυδόσουπα και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το αλεύρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά και αρχίζουμε να ανακατεύουμε καλά έως ότου να γίνει ένας δεμένος χυλός.
  • Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να θερμανθεί καλά. Στη συνέχεια με την βοήθεια ενός κουταλιού «κόβουμε» μερίδες και τις ρίχνουμε μέσα στο καυτό λάδι.
  • Τις αφήνουμε να κάνουν κρούστα και τις γυρίζουμε από την άλλη πλευρά έως ότου φουσκώσουν. Όταν είναι έτοιμες, τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Τις σερβίρουμε ζεστές μαζί με το δροσερό ντιπ από το γιαούρτι με δυόσμο

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου