ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπάρες με λεμόνι και τζίντζερ

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Ηλίας Δερμιτζόγλου
Μερίδες : Για 36 τμχ.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Ψήσιμο 35΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Συστατικά
  • 150 γρ. βούτυρο μαλακό
  • 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
  • 1/2 λεμόνι (το ξύσμα του)
  • 1/2 φλιτζάνι τζίντζερ γλυκό
  • 3/4 κουτ. γλυκού τζίντζερ σκόνη
  • 1½ φλιτζάνι αλεύρι
  • 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι

Για την επικάλυψη
  • 3 αβγά
  • 1 λεμόνι (τον χυμό του και το ξύσμα από το μισό)
  • 1½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

Τρόπος παρασκευής
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  • Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μεγάλο μπολ μέχρι να γίνουν αφράτα.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα, το γλυκό τζίντζερ σε μικρά κομματάκια και το αλάτι. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και πλάθουμε μια μπάλα.
  • Στρώνουμε με τα δάχτυλα τη ζύμη σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο πυρέξ διαστάσεων 20x30 εκ. Ψήνουμε για 12-15 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρώς στις άκρες.
  • Παράλληλα, ετοιμάζουμε την επικάλυψη χτυπώντας στο μίξερ όλα τα υλικά της μαζί. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τη ζύμη και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15-20 λεπτά ακόμη, μέχρι να χρυσίσει. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.

Σημείωση
  • Τζίντζερ γλυκό μπορούμε να βρούμε στα αποξηραμένα φρούτα, πασπαλισμένο με ζάχαρη, σαν φρουί γλασέ.

Πηγή - cookbook.gr 
(Ο σύνδεσμος στο site δεν υφίσταται ποια, έλεγχος 20/03/2020)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου