ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαλάτα γλιστρίδα με ντρέσινγκ γιαουρτιού


Δροσερή και απολαυστική, ό,τι πρέπει για τον καύσωνα!









Συνταγή : Ντίνα Νικολάου.
Μερίδες : για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 3 ώριμες, αλλά σφικτές ντομάτες
  • 700 γρ. γλιστρίδα
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελιές της αρεσκείας μας, κομμένες σε μικρά κομμάτια, χωρίς κουκούτσια
  • 1 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης, ψιλοκομμένα ή 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη τριμμένη

Για το ντρέσινγκ
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι αγελαδινό
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 1 μεγάλο ροδάκινο, πολτοποιημένο στο μούλτι και περασμένο από λεπτή σήτα (προαιρετικά)
  • χυμός από 1/2 λεμόνι
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση
  • Ξεφλουδίζουμε και ξεσποριάζουμε τις ντομάτες. 
  • Ψιλοκόβουμε τη σάρκα και τη βάζουμε σε ένα μπολ. 
  • Αφαιρούμε τα κοτσανάκια από τη γλιστρίδα και αφήνουμε μόνο τα φύλλα και τις τρυφερές κορφές. Τις πλένουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. 
  • Σε μεγάλη πιατέλα απλώνουμε τη γλιστρίδα, τις ντομάτες και τις ελιές.

Ντρέσινγκ: 
  • Σε ένα μπολάκι χτυπάμε με ένα πιρούνι τα υλικά, μέχρι να γίνει μια λεία σάλτσα. 
  • Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου