Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου.
Μερίδες : για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 20΄-25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 6 μερίδες κοτόπουλο (στήθος)
- 100 γρ. κασέρι τριμμένο
- 2 κουτ. σούπας γιαούρτι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο
- 2 κουτ. σούπας λάδι
- 50 γρ. βερίκοκα ξερά ψιλοκομμένα
- 1 λεμόνι (τον χυμό του)
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Ανοίγουμε με κοφτερό μαχαίρι τα στήθη από τη χοντρή τους πλευρά, αλλά όχι τελείως.
- Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το λεμόνι και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το σκόρδο και το θυμάρι.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε τα βερίκοκα και το γιαούρτι αναμεμειγμένο με το κασέρι.
- Γεμίζουμε τα στήθη και τα τυλίγουμε σφιχτά, πρώτα σε λαδόκολα και μετά σε αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε για 25 λεπτά και σερβίρουμε συνοδεύοντας με τηγανητές πατάτες.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου