ΜΕΝΟΥ

Pages

Ρολάκια μοσχαρίσια με ντομάτα



Μία μοναδική πρόταση για το μεσημεριανό σας.












Συνταγή : Κώστας Τσίγκας.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 12 λεπτές φέτες κρέας μοσχαρίσιο (σπάλα, κιλότο ή στήθος) περίπου 200 γρ. κάθε μία
  • 1/3 φλιτζανιού τυρί πεκορίνο τριμμένο
  • 2/3 φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη ή προβολόνε
  • 4 φέτες προσούτο ψιλοκομμένο
  • 1 αβγό βρασμένο και ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλιτζανιού κουκουνάρι
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα
  • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό ξηρό
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 1/2 φλιτζάνι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 συσκευασία ντομάτα κονκασέ
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 1 φλιτζάνι νερό

Eκτέλεση
  • Ζητάμε από τον κρεοπώλη να χτυπήσει το κρέας ώστε να γίνει όσο πιο λεπτό γίνεται. Αν θέλουμε, μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας ,βάζοντας το κρέας ανάμεσα σε δυό κομμάτια λαδόκολα και χτυπώντας το με τον μπάτη. 
  • Αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας. 
  • Βάζουμε σε μπολ όλα τα συστατικά εκτός από το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε καλά. 
  • Απλώνουμε το κρέας πάνω σε πάγκο και μοιράζουμε το μείγμα τοποθετώντας το στο κέντρο του κάθε φιλέτου. 
  • Δένουμε με σπάγκο το κάθε κομμάτι σε τρία σημεία (κάπως σφιχτά). 
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το κρέας καλά μέχρι να ροδίσει απ΄όλες του τις πλευρές.
  • Βγάζουμε το κρέας από το τηγάνι και το βάζουμε σε ένα πιάτο για να προετοιμάσουμε τη σάλτσα. 
  • Προσθέτουμε στο τηγάνι το σκόρδο, το κρεμμύδι και το καρότο και τα σοτάρουμε για 1 λεπτό. 
  • Σβήνουμε με το κρασί και όταν αυτό αρχίσει να εξατμίζεται τοποθετούμε στο τηγάνι όλα τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας. 
  • Επαναφέρουμε στο τηγάνι το κρέας, το αφήνουμε να πάρει μια βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά. 
  • Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 2 ώρες. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ενδιάμεσα λίγο νερό στη σάλτσα. 
  • Σερβίρουμε αμέσως με ζυμαρικά της αρεσκείας μας.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου