ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαλάτα με παντζάρια, ρόκα και αβοκάντο


Λαχταριστή σαλάτα με φρέσκα παντζάρια και λαχανικά







Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 κιλό παντζάρια
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καστανή
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 4 κουταλιές της σούπας ξίδι
  • 1 αβοκάντο όριμο
  • 10 φυλαράκια ρόκα
  • Φέτα ψιλοκομμένη
  • Αλάτι

Εκτέλεση
  • Αρχικά καθαρίζουμε τα παντζάρια
  • Κόβουμε τα πράσινα φύλλα, πλένουμε με άφθονο νερό τους βολβούς.
  • Γεμίζουμε σχεδόν μια κατσαρόλα με νερό και ρίχνουμε αλάτι
  • Βάζουμε τους βολβούς να βράσουν για 40 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
  • Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Όταν κρυώσουν τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε στρογγυλές φέτες.
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
  • Μόλις ζεσταθούν ρίχνουμε μέσα τα παντζάρια.
  • Τα σοτάρουμε και παράλληλα τα ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι.
  • Προσθέτουμε λίγο αλάτι και 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καστανή.
  • Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 5 λεπτά.
  • Τέλος, σβήνουμε με το ξίδι και ανακατεύουμε γρήγορα τα παντζάρια.
  • Τα σερβίρουμε ζεστά μαζί με την ρόκα, το καθαρισμένο αβοκάντο και την φέτα.
Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου