ΜΕΝΟΥ

Pages

Ριζότο με μανιτάρια και σπανάκι


Λαχταριστό και εύκολο πιάτο για το μεσημεριανό σας.








Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 30΄
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 2 κούπες καφέ ρύζι μπασμάτι
  • 4 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κίκτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη σε κύβους
  • 1 κούπα καφέ μανιτάρια σε φέτες
  • 1 κουταλιά της σούπας κάρυ
  • 150 γραμμάρια σπανάκι κατεψυγμένο ή φρέσκο
  • 1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση
  • Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε το ρύζι για 10 λεπτά.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο και σοτάρουμε ελαφρά τα μανιτάρια, το σπανάκι και τις πιπεριές μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 4 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε στην αρχή στο κέντρο του τηγανιού και σιγά- σιγά μεγαλώνουμε τους κύκλους. 
  • Προσθέτουμε το κάρυ και αλατοπιπερώνουμε. 
  • Τέλος πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει και ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου