ΜΕΝΟΥ

Pages

Φαρφάλες με λιαστή ντομάτα, μπρόκολο και αμύγδαλα



Μία μοναδική συνταγή ζυμαρικών για όλη την οικογένεια.










Συνταγή :  Αλέξανδρος Κοσκινάς.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Ημέρα προβολής : 21.07.2015


Υλικά 
  • 50 ml έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • ½ κ.γ. σιρόπι σφενδάμνου
  • 1 κ.γ. μουστάρδα της αρεσκείας μας
  • 5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • αλάτι
  • 450 γρ. φαρφάλες
  • 4 κ.γ. αμύγδαλα φιλέ
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. μπρόκολο, σε μικρά μπουκετάκια
  • 120 γρ. λιαστή ντομάτα, σε λωρίδες
  • 60 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο


Eκτέλεση
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το ξίδι, το σιρόπι σφενδάμνου, τη μουστάρδα και 2 σκελίδες σκόρδο.
  • Σε μια κατσαρόλα, σε μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τις φαρφάλες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, ώστε να γίνουν al dente.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, καβουρντίζουμε τα αμύγδαλα με 1 κ.γ. ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί. Ρίχνουμε το μπρόκολο και το υπόλοιπο σκόρδο ανακατεύοντας ελαφρά. Συνεχίζουμε με τη λιαστή ντομάτα, το θυμάρι και το μείγμα του ξιδιού ανακατεύοντας για 1 λεπτό. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Ρίχνουμε στο τηγάνι τις βρασμένες φαρφάλες, ανακατεύουμε απαλά και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα. Σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή - Το Βήμα Online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου