ΜΕΝΟΥ

Pages

Πατατες φούρνου σκορδάτες με χυμό πορτοκάλι

Νόστιμες πατάτες φούρνου με άρωμα και γεύση πορτοκαλιού και σκόρδου!!




Συνταγή : Μαγειρική πανδαισία.
Μερίδες : 4-5 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  1ώρα & 15΄ περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 3 σκελίδες σκορδο
  • Χυμό από ένα πορτοκάλι
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες μας. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί και σε ένα μπλέντερ βάζουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το πορτοκάλι , το λεμόνι και τη μία σκελίδα σκόρδο και χτυπαμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα. 
  • Περιχύνουμε τις πατάτες μας στο ταψί και το υπόλοιπο σκόρδο το κοβουμε σε ροδέλες ή μικρά κομμάτια και το βάζουμε τόπους – τόπους μέσα στο ταψί μας.
  • Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου ώσπου να ροδίσουν και να μαλακώσουν οι πατάτες μας. 
  • Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό στο μισάωρο!

Πηγή - Μαγειρική Πανδαισία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου