ΜΕΝΟΥ

Pages

Πέννες με πέστο κόκκινης πιπεριάς και τριμμένη φέτα.


Λαχταριστές πέννες με πέστο κόκκινης πιπεριάς και παρμεζάνα για το μεσημεριανό σας.







Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.

 
Υλικά
  • 1 πακέτο μακαρόνια πέννες
  • 340 γραμμάρια ψητές κόκκινες πιπεριά σε βάζο στραγγισμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πολτοποιημένο σκόρδο
  • 60 γραμμάρια ψημένα και αλατισμένα αμύγδαλα
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
  • 150 γραμμάρια φέτα τριμμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι
  • Λίγη φέτα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
  • Σε κατσαρολάκι βράζουμε τα μακαρόνια για 8 λεπτά και σουρώνουμε. 
  • Στη συνέχεια επιστρέφουμε τα μαακρόνια στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το πέστο κόκκινης πιπεριάς, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με τριμμένη φέτα.
  • Στο μούλτι ρίχνετε τις ψιλοκομμένες κόκκινες πιπεριές μαζί με το ψημένο σκόρδο, τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, τον βασιλικό, το χυμό λεμονιού, τη φέτα τριμμένη και χτυπάτε δυνατά για 1 λεπτό. 
  • Προσθέστε λάδι στο μείγμα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα απαλό και λείο μείγμα.
  • Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι και ρίχνετε το μείγμα σε ένα βάζο. 
  • Αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου